Hei en Wei

Identiteit

De Blaricumse Partij is de oudste lokale partij in Blaricum die een open en onafhankelijke politiek bedrijft. Wij zetten ons in voor iedereen uit alle dorpsdelen. En omdat wij geen binding hebben met de landelijke politiek kunnen wij ons volledig richten op de lokale issues. Onze kandidaten komen uit alle dorpsdelen en zijn een afspiegeling van onze Blaricumse samenleving, jong en oud, sportief en meer cultureel ingesteld, mensen die hier geboren zijn en zij die sinds kort in ons nieuwe dorpsdeel zijn gaan wonen. Samen willen wij ons voor Blaricum inzetten en wijzen daarbij polarisatie af.

Spannende jaren

De komende jaren worden spannend.

Gaan we fuseren tot een grote gemeente?

Gaan we ons strand veranderen in een natuuronvriendelijk gebied? Gaan we echt wat doen voor de verkeersveiligheid?

Gaat in 2022 daadwerkelijk de renovatie van de Bijvanck van start?

Stellingname

De Blaricumse Partij neemt nadrukkelijk stelling.

Nee tegen Gooistad.

Nee tegen het aantasten van ons natuurgebied door de bouw van een kolossaal restaurant op ons kleine strand.

Ja, wij gaan ons inzetten om de verkeerssituatie in de Blaricummermeent te verbeteren.

Ja, de renovatie van de Bijvanck kan wat ons betreft niet snel genoeg beginnen.

De Blaricumse Partij ziet geen voordelen in een fusie met Huizen of Hilversum. De afstand tussen bestuur en inwoners wordt veel te groot en goedkoper wordt het echt niet. Met een fusie in Belverband zouden wij eventueel wel kunnen leven. We hebben immers al tientallen jaren een gezamenlijk ambtelijk apparaat met Eemnes en Laren.

Destijds waren wij de initiatiefnemer van het project ‘Renovatie Bijvanck’. Nu willen we ervoor zorgen dat dit project met voorrang uitgevoerd wordt. De Bijvanck verdient een gelijke behandeling als de Blaricummermeent en het oude dorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

Bel ons of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op. Wij streven ernaar om alle vragen binnen 24 uur te beantwoorden.